نوشته شده توسط : sibesalamati

همه چیز در مورد بیماری سیاه سرفه گرداوری شد

همه چیز در مورد بیماری سیاه سرفه

 

توضيح‌ كلي‌ سياه‌سرفه‌ عبارت‌ است‌ از عفونت‌ باكتريايي‌، مسري‌ و خطرناك‌ برونش‌ها و ريه‌ها. واكسيناسيون‌ در سراسر جهان‌ به‌ مقدار زيادي‌ بروز سياه‌ سرفه‌ را كاهش‌ داده‌ است‌. تمامي‌ سنين‌ را مبتلا مي‌كند ولي‌ در كودكان‌ شايع‌تر است‌.

 

علايم‌ شايع‌ مراحل‌ اوليه‌: آب‌ ريزش‌ بيني‌ سرفه‌ خشك‌ كه‌ به‌ سرفه‌ با خلط‌ غليظ‌ تبديل‌ مي‌شود. تب‌ مختصر مراحل‌ انتهايي‌: حملات‌ سرفه‌ مداوم‌ و شديد كه‌ تا يك‌ دقيقه‌ طول‌ مي‌كشند. در طول‌ سرفه‌ در اثر كمبود اكسيژن‌ فرد قرمز يا آبي‌ مي‌شود. در پايان‌ هربار سرفه‌، كودك‌ با صدايي‌ «شبيه‌ فرياد» نفس‌نفس‌ مي‌زند. استفراغ‌ و اسهال‌ تب‌

 

علل‌ عفونت‌ با باكتري‌ بوردتلاپرتوسيس‌ . اين‌ بيماري‌ از طريق‌ تماس‌ مستقيم‌ با سرايت‌ فردي‌ يا تماس‌ غيرمستقيم‌ مثل‌ تنفس‌ هواي‌ حاوي‌ قطرات‌ عفوني‌ يا دست‌ زدن‌ به‌ پيراهن‌ يا ساير مواد آلوده‌ منتقل‌ مي‌شود. دوره‌ كمون‌ 7-5 روز است‌.

 

عوامل‌ افزايش‌دهنده‌ خطر افراد واكسينه‌نشده‌ همه‌گيري‌هاي‌ اواخر زمستان‌ و بهار. گسترش‌ باكتري‌ها باعث‌ افزايش‌ شدت‌ بيماري‌ زايي‌ آنها مي‌گردد. شرايط‌ زندگي‌ شلوغ‌ يا غيربهداشتي‌ بارداري‌

 

پيشگيري‌ تمام‌ كودكان‌ را بر ضد سياه‌سرفه‌ واكسينه‌ كنيد. واكسيناسيون‌ معمولاً در 2 ماهگي‌ شروع‌ مي‌شود و پس‌ از 5 سالگي‌ توصيه‌ نمي‌گردد. افراد دچار عفونت‌ را جدا كنيد.

 

عواقب‌ مورد انتظار با درمان‌ معمولاً ظرف‌ تقريباً 6 هفته‌ علاج‌ مي‌شود (ممكن‌ است‌ بين‌ 3هفته‌ تا 3 ماه‌ باشد). سير معمول‌ بيماري‌ به‌ شرح‌ زير است‌: 2 هفته‌ سرفه‌ غير مشخص‌، 2 هفته‌ حملات‌ «سياه‌ سرفه‌» و 2 هفته‌ نقاهت‌، ممكن‌ است‌ برخي‌ سرفه‌هاي‌ پايدار ماه‌ها طول‌ بكشند.

 

عوارض‌ احتمالي‌ كودكان‌ زير يك‌ سال‌ در معرض‌ عوارض‌ شديد يا مرگ‌ قرار دارند. خون‌ دماغ‌ جدا شدن‌ شبكيه‌ تشنج‌ و آنسفاليت‌ پنوموني‌ آپنه‌ (كند شدن‌ يا توقف‌ تنفس‌) عفونت‌ گوش‌ مياني‌ پارگي‌ عروق‌ خوني‌ مغز

 

درمان‌

آزمون‌هاي‌ تشخيصي‌ مي‌توانند شامل‌ بررسي‌هاي‌ آزمايشگاهي‌ خون‌، كشت‌ خلط‌ و راديوگرافي‌ قفسه‌ سينه‌ باشند. بستري‌ شدن‌ در بيمارستان‌ با مراقبت‌هاي‌ ويژه‌ براي‌ نوزادان‌ به‌ شدت‌ بيمار. كودكان‌ بزرگتر را معمولاً مي‌توان‌ در منزل‌ درمان‌ كرد. تا از بين‌ رفتن‌ تب‌، شخص‌ بيمار را جدا كنيد. ملاقات‌ كنندگان‌ اجباري‌ بايد ماسك‌ بزنند. در طول‌ يك‌ حمله‌ سرفه‌ در يك‌ كودك‌، پايين‌ تخت‌ را بلند كنيد. صورت‌ كودك‌ را پايين‌ بياوريد و سرش‌ را به‌ يك‌ طرف‌ بچرخانيد تا به‌ تخليه‌ ريه‌ها كمك‌ كنيد. كودكان‌ بزرگتر معمولاً ترجيح‌ مي‌دهند در طول‌ حملات‌ سرفه‌ بنشينند و به‌ جلو خم‌ شوند. از يك‌ مرطوب‌كننده‌ اولتراسونيك‌ براي‌ تسكين‌ سرفه‌ و كمك‌ به‌ رقيق‌ شدن‌ ترشحات‌ برونش‌ و ريه‌ استفاده‌ كنيد. هر روز مرطوب‌كننده‌ را تميز كنيد.

 

داروها از داروهاي‌ ضدسرفه‌ مگر در صورت‌ تجويز استفاده‌ نكنيد. ممكن‌ است‌ توصيه‌ شود در دوره‌ كمون‌ اريترومايسين‌ شروع‌ گردد. براي‌ عوارضي‌ چون‌ عفونت‌ گوش‌ مياني‌ يا پنوموني‌ ممكن‌ است‌ آنتي‌بادي‌ هايي‌ تجويز گردند.

 

فعاليت‌ تا از بين‌ رفتن‌ تب‌، كودك‌ را در بستر نگه‌ داريد. با توجه‌ به‌ قدرت‌ كودك‌، فعاليت‌ طبيعي‌ بايد به‌ آهستگي‌ از سر گرفته‌ شود.

 

رژيم‌ غذايي‌ كودك‌ را به‌ نوشيدن‌ مايعات‌ فراوان‌ مثل‌ آب‌ميوه‌، چاي‌، نوشيدني‌هاي‌ كربنات‌ دار و سوپ‌ رقيق‌ تشويق‌ كنيد. رژيم‌ غذايي‌ خاصي‌ ندارد. وعده‌هاي‌ غذايي‌ كم‌ و به‌ تعداد زياد ممكن‌ است‌ استفراغ‌ را كاهش‌ دهد.

 

در اين‌ شرايط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نماييد اگر كودك‌ شما علايم‌ سياه‌ سرفه‌، به‌ ويژه‌ كبودي‌ صورت‌ در طي‌ حملات‌ سرفه‌ را داشته‌ باشد. اگر تب‌ رخ‌ دهد. اگر استفراغ‌ بيش‌ از 2-1 روز ادامه‌ يابد



:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sibesalamati

درمان آبریزش بینی با دمنوش گیاهی گرداوری شد

درمان آبریزش بینی با دمنوش گیاهی

 

معمولا در فصل سرما و یا به هنگام تغییر فصل یکی از اتفاقات ناخوشایندی که برای اکثر مردم پیش می‌آید، همین آبریزش بینی می باشد که در نتیجه احتقاق سینوس ها بروز می‌کند و مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد می کند.

 در واقع گرفتن بینی به معنی خارج کردن مواد و محتویات داخل بینی، بهترین روش برای این که ویروس‌ها و باکتری‌ها مجال راه یافتن به سینوس ها را پیدا نکنند.

زمانی که به آبریزش بینی دچار می‌شوید، لازم می باشد به میزان فراوانی مایعات بنوشید، همچنین نوشیدنی های داغ باعث دفع مواد تجمع یافته در داخل بینی می‌شوند و از آنجایی که آویشن سرشار از فنول است، یک گیاه ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم،‌اکسپکتورانت و مفید برای معده محسوب می شود و خواص ضد ویروسی قوی دارد، در نتیجه به درمان آبریزش بینی کمک زیادی می‌کند.

 داخل یک فنجان آب جوش دو قاشق چایخوری آویشن بریزید و 5 دقیقه دم کنید بعد دمنوش آویشن را با کمی عسل و نصف یک عدد لیموترش میل کنید و روزانه 3 تا 4 فنجان از این جوشانده بخورید، در ضمن همچنین برای درمان یا پیشگیری از آبریزش بینی می‌توانید با آویشن بخور داده و بینی خود را به خوبی تمیز کنید.

 اگر به تغذیه‌تان اهمیت ویژه ای دهید با تقویت سیستم ایمنی بدنتان دیگر با اولین وزش باد دچار آبریزش بینی نمی‌شوید و توصیه‌ می‌شود بطور مرتب و قبل از بروز مشکل آبریزش یا گرفتگی بینی، بینی‌تان را با سرم شستشو تمیز کنید چرا که با همین کار ساده از 80 درصد بیماری‌های گوش و حلق و بینی می‌توان پیشگیری کرد.

 

راهای دیگر درمان ابریزش بینی

1- استفاده از بخور گیاهان دارویی

از آنجایی که هوای خشک سبب افزایش ترشحات بینی خواهد شد استفاده کردن از بخور گیاهان دارویی تا حد زیادی به کاهش این ترشحات لزج کمک خواهد کرد. گیاه آویشن یکی از پر کاربردترین گیاهان دارویی  برای بهبود ترشحات بینی است. این گیاه به پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی از جمله آنفلوانزا و سرماخوردگی نیز کمک خواهد کرد و به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی و مرطوب کنندگی یکی از داروهای گیاهی مهم در درمان بیماری های ناحیه تنفسی به شمار می آید.

۲- استفاده از زنجبیل

زنجبیل به دلیل داشتن خاصیت گرم کنندگی و فعال کنندگی، بدن را گرم می کند و باعث افزایش گردش خون می شود و این امر به تخلیه بینی کمک می کند و آبریزش بینی را کاهش می دهد . یک تکه زنجبیل را به قطعات کوچک تقسیم کنید و روزی دو الی سه بار آن را بجویید و پس از آن یک لیوان آب بخورید تا اثرات آبریزش بینی در شما کاهش پیدا کند.

۳- دوش آب گرم

دوش آب گرم نیز مانند بخور به باز کردن مجاری تنفسی کمک خواهد کرد. به جای دوش آب گرم می توانید از بخار آب جوش به عنوان بخور نیز استفاده کنید.

۴- استفاده از اسپری های ضد التهابی

این اسپری ها یکی از پر کاربرد ترین داروهای پزشکی می باشند و به دلیل داشتن ماده اکسی متازولین علاوه بر کاهش دادن ترشحات بینی خاصیت ضد التهاب و ضد درد را دارا می باشند.

۵- آنتی هیستامین ها

آنتی هیستامین ها داروهایی هستند که مصرف آنها عمل هیستامین را خنثی کرده و خارش و آبریزش بینی را کاهش می دهد. البته داروهای آنتی هیستامین عوارضی نیز دارند، از آنجایی که این داروها ترشحات بینی را غلیظ می کنند افرادی که مبتلا به سینوزیت عفونی یا سینوزیت باکتریایی هستند نباید از این داروها استفاده کنند. برای کسانی که می خواهند از داروهای آنتی هیستامین استفاده کنند توصیه می شود که این دارو حتما با تجویز پزشک مصرف کنند.

توصیه به طبع های سرد

به طور کلی افرادی که سرد مزاج هستند و تحمل سرما و رطوبت را ندارند در برابر سرما دچار آبریزش بینی می شوند و مرتبا مجبورند که از لباس های گرم و پشمی برای تعدیل دمای بدن استفاده کنند. این دسته از افراد برای  متعادل کردن دمای بدن خود بهتر است خوراکی هایی که طبع گرم دارند را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

ادویه جاتی مانند دارچین، زیره، زنجبیل و… از جمله ساده ترین و موثرترین روش ها برای کنترل دمای بدن در افراد سرد مزاج به شمار می آید. مصرف محصولات لبنی مانند شیر گاوی، دوغ، ماست و لبنیات وابسته به آن برای افرادی که طبع سرد دارند بهتر است در فصول سرد سال به حداقل برسد



:: بازدید از این مطلب : 146
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 بهمن 1396 | نظرات ()